Jump to content

Anime Op/Ed Şarkıları Gitar Cover'larım

Recommended Posts

ZJW08A.png

Merhaba arkadaşlar, bir süredir anime şarkılarını gitarımla cover'lıyorum (amatörce tabii). ^^

Buradan sizlerle de paylaşayım dedim, gerçi belki görmüşsünüzdür de. Hatta anisekai ile Death Parade serisi için

animenin kapanış kısmına gitar cover'ımı ekleyerek farklı bir çalışma da gerçekleştirmiştik. \m/(◣_◢)\m/

Zaman buldukça bir şeyler tıngırdatıyorum. Youtube kanalıma abone olarak beni destekleyebilir ve

çalışmalarımı takip edebilirsiniz. Yorumlarınızı da beklerim.

Favicon https://www.youtube.com/watch?v=SSYgAh3tBUs

İlk kaydım, bana göre 2014'ün en iyi serilerinden olan No game no life anime serisinin açılış şarkısı olan This Game parçası.

Parça Suzuki Konomi tarafından söylenmekte. İkinci sezonunu sabırsızlıkla bekliyorum.

2014'ün diğer serilerinden Donten ni Warau serisinin kapanış şarkısı olan Attitude To Life parçası gitar cover'ım.

Serinin 2-3 bölümünü izlemiş ve bırakmıştım. Bana göre bir seri değildi. :)

Tek beğendiğim kısmı bu kapanış şarkısıydı.

1 numaralı j-metal grubum Galneryus tarafından yapılmışken kaçırmam da olanaksızdı. ^^

3. cover çalışmam bu sefer yeni bir seriye ait değil. :)

2010 yılı yapımı Mazinkaiser SKL Ova'larının açılış şarkısı Eternal Soldiers gitar cover'ım.

Mazinkaiser eski bir seri ama 2010'da 3 bölümlük ova yayınladılar. 3 bölüm de olsa izlemenizi öneririm, benim hoşuma gitmişti.

Özellikle güncel çizimlerini beğenmiştim, eski serisini de yeniden yapsalar tadından yenmez olurdu hani :)

Japon metal devi Loudness grubuna ait parça. \m/

Yeni cover çalışmamla amatörce tıngırdatmaya devam ediyorum. :)

2015'in en iyilerinden (bence) Death Parade anime serisinin kapanış şarkısı olan Last Theater parçası cover'ım.

Serinin sonu ne olacak bilinmez ama gelecek vadettiği kesin. ^^

Parça NoisyCell adlı bir gruba ait. Sanırım bağımsız bir grup ve internette dijital albüm ve parçalar (single) çıkarmaktalar.

Bu seferki cover'ımı Fate/Stay Night [uBW] serisinin 2. açılış şarkısı olan Brave Shine parçasına yaptım.

Yılın büyük bombalarından biriydi Fate/Stay Night [uBW]. Bana göre 2006 yapımı daha iyiydi, daha doğrusu... canlıydı diyebilirim.

Nedense bu versiyon bana soğuk geldi. :) Neyse... Parça Aimer tarafından söylenmekte, belki tanıyanlarınız vardır. ^^

Tıngırdatmaya devam...

Geç gelen Sword Art Online cover'ı, tatil araya girdi :)

Sevdiğim serilerden birisi, her ne kadar bayık ilerlediği zamanları olsa da gönlümüzde bir yeri var. :D

Overfly parçası serinin ilk sezonun 2. kapanış şarkısı ve Luna Haruna tarafından söylemekte.

Tıngırdatmaya devam... ^_^'

Bu seferki cover'ı istek üzerine, Bleach'in 15. açılış parçası olan Harukaze şarkısına yaptık.

Parça Scandal adlı kız pop-rock grubuna ait. Kawaii bir grup ^^'

Henüz dinlemediyseniz birkaç parçasına bakmanızı öneriyorum.

Ah~ unutmadan söyleyeyim, Scandal grubu ABU TV Şarkı Festivali 2015 kapsamında Japonya'yı

temsilen ülkemize geliyor.  Etkinliğe birçok ülkeden sanatçılar gelecek, Güney Kore de buna dahil.

Festival 28 Ekim'de İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kısmet olursa izlemek nasip olur. ^^

Eh, Bleach serisi gelince de, zamanında en sevdiğim seriydi. Sonra kendini bitirdi ve ben de

gönlümde uğurlayarak son noktamı koydum. Çok tartışılır edilir falan ama benim için böyle. Kimse alınmasın ^_^

Favicon https://www.youtube.com/watch?v=0Gii80d_mPk

♪ Bu seferki cover'ımı Tokyo Ghoul serisinin ilk açılış parçası olan Unravel'e yaptım arkadaşlar. \m/(◣_◢)\m/

Ama hemen söyleyeyim baya farklı bir çalışma oldu, çünkü bu şarkı benim için biraz özeldi.

Öncelikle, şarkının animedeki kısa versiyonunu değil de full versiyonunu cover'ladım.

Bu ilk yaptığım tam parça kaydı oldu böylece. Ayrıca daha anlamlı olması için

başlangıçta görüntüler eşliğinde Kaneki'nin geçirdiği evrimi de ucundan aktarmaya çalıştım. v(=∩_∩=)フ

ヅ Bir de itirafta bulunayım, bu parçayı ilk dinlediğimde berbat olduğunu düşünmüştüm.

Böyle bir şeyi op diye önümüze nasıl koyarlar dediğin bile oldu, o derece.

Ama serinin son bölümünde her şey anlam kazandı benim için. ^_^

Kaneki'nin işkence görmesi, Rize ile iç çatışması ve bütün o çektiği acılarla saçlarının ağırması, sonra da

süper final Jason kapışmasında arka fonda bu op'un çalmaya başlaması. İşte o anda anladım bu şarkının aslında

ne olduğunu ve taşıdığı anlamı. ♫◕‿‿◕

Sözlere dikkat ederek izlerseniz siz de anlayacaksınız. (─‿‿─)

Bu seferki cover çalışmam 2015'in güzel serilerinden biri olan Prison School animesinin

açılış parçası Ai no Prison'na oldu. Eğer henüz izlemediyseniz seriyi listenize ekleyin derim, güzel bir anime.

Bakalım 2. sezonu da gelir umarım. ^_^

Şarkıyı Kangoku Danshi/Prison Boys adlı 5 erkek vokalden oluşan bir grup seslendirmiş. İlk kez adlarını duyunca

kimin nesilermiş diye bir bakındım, meğersem animede baş erkek karakterleri seslendiren seiyuu'larmış. Adamlar şarkı da yapıyor yav :)

Yeni cover çalışmam bu yılın en iyi serilerinden olan Boku Dake Ga Inai Machi animesinin açılış parçasına oldu.

Seriyi henüz izlememiş olanlarınız varsa daha fazla beklemeden bir göz atmanızı tavsiye ederim. İlk 6 bölümle şu an için

çok iyi gidiyor, bu seyir bozulmazsa şayet yılın animesi ödülüne aday olabilecek düzeyde.

Açılış parçasını birçok animenin de açılış ve kapanış müziklerini yapan Asian Kungfu Generation grubu yapmış

Dikkat!
- Türkçe imla kurallarına uyarak, ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
- Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
- Kopyala yapıştır yorum, "hmm, ok, tşk, eyw tarzı etnik diller," küfür, hakaret, siyaset, reklam, spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
- Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır, şark kurnazlığına başvurmayınız.