Jump to content
  • Reklam

panres

Soba( japon eriştesi) [Japon mutfağı]

Öne Çıkarılan Mesaj

30_1.jpg

 

Bir kap içerisine 800gr karabuğday unu ile 200 gr buğday ununu karıştırın.1 kasede 400 ml soğuk suyu  un dolu kap içerisine dök.Dökerken bir taraftan karıştır.

 

30_2.jpg

 

Dikkatli bir şekilde parmaklar düz ve aşağı gelecek şekilde dilimler gibi yuğurulacak.Hamur kap içerisinde beze(top şeklinde) olucak şekilde yuğur.Hamurun kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar.Hamur sert olursa gerekirse su ilave edin.

 

30_3.jpg

 

Hamuru avuç içerisinden dışarıya doğru yuğurun top şeklinde oluncaya kadar.

 

30_4.jpg

 

Hamurun top şeklinde olduğundan ve pürüzsüz bir şekilde olduğundan emin olun.

 

30_5.jpg

 

Bir tahta üzerine biraz buğday unu sepin ve top hamuru yuvarlak olucak şekilde açın.

 

30_6.jpg

 

Oklavaya dolanan hamuru ortadan oklavanın başına gelinceye kadar

yuvarlayın.Hamur incelinceye kadar açın.

 

30_7.jpg

 

Oklavayı hamur üzerinde 90 derece açıyla  hamuru açın ve hamur 1 mm kalınlığında olacak  şekilde.

 

30_8.jpg

 

Hamurun uzun kenarı size dönuk olucak şekilde.Hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin aralarına birbirine yapışmasın diye un serpin.Dik açıyla hamuru uzun şeritler halinde kesin.

 

30_9.jpg

 

İnce şeritler halinde kesilen hamur üzerindeki fazla unu alın.Eriştelerin birbirine yapışmadından emin olun.Kaynayan suya atın ve 1 dak.boyunca pişirin.Piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra erişteleri hızlı bir şekilde soğuk suya tutun.

 

Bu kadar Afiyet olsun.

 

Not:bu tarif orjinal tariftir,japon yemek dergisinden ingilizceden türkçeye

Gizlenmiş içerik

    İçeriği görebilmek için yorum yazmanız gerekmektedir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Dikkat!
- Türkçe imla kurallarına uyarak, ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
- Unutmayın ki o kadar emeğe karşın "bir kuru teşekkür serinin emektarlarını mutlu eder." Teşekkür etmek hayattan bir şey kaybettirmez. Maddi ve manevi bir zarara da uğratmaz.
- Bir "Teşekkürler" kelimesini bile düzgün yazamayıp, "random harflerle", "hmm", "ok", "tşk", büyük harfllerle" v.b. şekilde yorum atmak yasaktır ve uyarılmaksızın sistem tarafından hesap askıya alınır.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap


  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×