Jump to content

!!! Kitap Okuyanlar Toplansın Buraya ( Özelliklede Fantastik ve SF okuyanlar)!!!

zekican5

Recommended Posts

Selamlar arkadaşlar. Uzun bir süredir bu konuyu açmayı düşünüyordum. bugün üşengeçliğimi bırakıp açayım bari dedim.  :a39: Konunun maksadına gelirsek. Fantastik ve Science Fiction ( Bilim Kurgu) tarzında kitap okuyan arkadaşlar için bir tartışma, değerlendirme , öneri ortamı oluşturmak. Malum hepimiz anime izleyicisiyiz. Ki Animelerin çoğu fantastik ve bilim kurgusal ögeler ve konular barındırıyor. Haliyle büyük bir çoğunluğun öğrenci olduğunu düşünerek böyle bir konu açtım. Hadi bakalım hayırlısı. Öncelikle ben okuduğum serileri yazacağım. Sizde sizin okuduklarınızı yazarsınız . Yavaştan bir tartışmai değerlendirme ve öneri ortamı oluşur. Hadin bakalım  :a39:

Fantastikler:

Yüzüklerin Efendisi Serisi ( Orta dünyada geçen tüm diğer kitaplar),Unutulmuş Diyarlar Serisi,Ejderha Mızrağı Serisi,Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi,Kral Katili Güncesi Serisi,Miras Serisi,Belgariad ve Malloryon Serileri,Gedik Savaşları Serisi,Zaman Çarkı Serisi,Harry Potter Seirisi,Kara Kule Serisi,Ölüm Kapısı Serisi...

SF ler:

Star Wars Serisi,Vakıf Serisi,Dune Serisi...

Star Wars serisinin hayranıyım  ::)  türkçeye çevrilmiş bütün kitaplarını okudum o kadar mükemmel bir dünya yaratmışlar ki bütün kitapları kronolojik olarak sıralarsanız 100'den fazla kitap'ın Star Wars başlığı altında oluştuğunu ve kitaplarında aynı tarihler gibi belirli bir kronolojik sıra göre gittiğini görürsünüz. 8)

Star Wars serisinin hayranıyım  ::)  türkçeye çevrilmiş bütün kitaplarını okudum o kadar mükemmel bir dünya yaratmışlar ki bütün kitapları kronolojik olarak sıralarsanız 100'den fazla kitap'ın Star Wars başlığı altında oluştuğunu ve kitaplarında aynı tarihler gibi belirli bir kronolojik sıra göre gittiğini görürsünüz. 8)

Aynen. Bneim içinde bir efsanedir Star Wars. Türkçe ye çevrilmeyen kitapları biraz zorlanarak da olsa ingilizce okuyorum. Mükemmel ötesi. Herkeze tavsiye edilir...

Bu arada böyle aktif sosyal bir insan olduğuma bakmayın. Çok deli kitap okurum :D :D Yaklaşık 600 kitaplık bir kütüphanem var Antalya da  ;) Ankara da 6 aydır 30 kitap oldu. Devamını getireceğim. Tabi çevirilerden zaman kalırsa ;)

Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okuyorum şu an 4.kitabın kısım biri bitti kısım ikisine geçicem bundan sonra 5. kitap çevirilene kadar Yüzlüklerin Efendisi yada Kara Kule Serisine başlamayı düşünüyorum ayrıca Star Wars Serisininde büyük bir hayranıyım burdaki yorumlardan sonra kitapları okumayı düşünmeye başladım

Fantastik kitap olarak: Dresden Dosyaları, Yüzüklerin Efendisi ( 3 kitap ve Húrin'in Çocukları'nı ve Silmarillion),Zaman Çarkı, Kara Kule, Ölüm Kapısı, George R.R. Martin şu ana kadar çıkmış kitapları, Alacakaranlık Serisi, Açlık Oyunları, Jonathan Stroud'un Batlamyus serisi aklıma gelen kitaplardan. Bunların içinde Ölüm Kapısı bir farklıydı arkadaşlar herkese şiddetle öneririm.

Bilimkurgu olarak: Vakıf, Dune, Alfred Bester'in kitaplarını okudum. Çok önemli 1-2 kitap unutmuşum gibi hissediyorum aklıma gelirse eklerim :D

Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okuyorum şu an 4.kitabın kısım biri bitti kısım ikisine geçicem bundan sonra 5. kitap çevirilene kadar Yüzlüklerin Efendisi yada Kara Kule Serisine başlamayı düşünüyorum ayrıca Star Wars Serisininde büyük bir hayranıyım burdaki yorumlardan sonra kitapları okumayı düşünmeye başladım

ben diziyi takip ediyorumda jon snowla daenerys targaryen ölmüyor degilmi daha ? merak ettim bütün kaliteli karakterler ölüyorda dizide 

Dikkat!
- Türkçe imla kurallarına uyarak, ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
- Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
- Kopyala yapıştır yorum, "hmm, ok, tşk, eyw tarzı etnik diller," küfür, hakaret, siyaset, reklam, spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
- Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır, şark kurnazlığına başvurmayınız.