Jump to content

Neden Shingeki no Kyojin bu kadar beğenildi?

DiyenKirpi

Öne Çıkarılan Mesaj

Hacı etrafta koşuşturan lanet olası çıplak dev insanlar ile normal insanların dövüşmesi bu kadar güzel mi?  :a11:

Hikaye bile oturtulmamış bir şey....  10 anime izleyicisinden 7 si snk yı seviyo... sonra bide sword art onlıne dan güzel falan diyolar.... abi bi ''SİT''tir git saçmalık yaa.... bu kadar saçma ..retarded..  :10: bi hikayesi olan başka anime var mı? varsa snk dan güzeldir.

yani neden snk bu kadar saçma iken hızlı bi biçimde popülerleşti... lanet olsun dostum gidin exorcist veya dxd izleyin ne bilim ... inşallah benim gibi düşünen ve tam tersi düşünen vardır bi tartışalım :a64:

hikaye tam oturtulmamış bir şey derken? Snk ooo çok güzel süper bişey diyen biri değilim normalce izliyorum çıktıkça mangasını ne olacak nasıl oldu bu diye bekliyorum.,demişsin gidin bi dxd filan izleyin demişsin,İnsandan insana değişir bende Dxd izliyorum sever biri değilim. Snk'nın izlenmesi-okunmasını sağlayan bir şeyde gizem. Nasıl İnsanlar titanlar arasında kalmış ? Titan dediğin nedir,ne farkları var? falan filan. Saçmalık diye demişsin Sao'ya mesela İzleyici kısmının bir çoğu fps-rpg değişik tarzlarda oyunlar oynuyorlar. Gelde senin sevdiğin oyun tarzı animede olsun. Birde işin ucunda ölüm olsun. Ölüm faktörü aslında çok önemli dram açısından,hemde heyecan açısından kim kimi kesiyor kan fışkıyor o bunu yiyor. Kocaman kocaman devlerin gelmesi koşturup gelmesi saçma geliyorda şeytanlar savaşıyor meleklerle şeytan kovucularla,Şeytnanın insanla çocuğu oluyor.yok Kami ölüyor onun yerine mikail bakıyor bu mu saçma değil ? Hepsinin ayrı bir konusu var. Sci-fi,Doğaüstü güçler saçması olamaz bunlar hayal yani. Kimin aklına gelirdi Tv-Pc. Öyle şeyler saçma geliyorsa. Silce of life tarzında izle yok saçmaymış öyleymiş böyleymiş yapma. O kadar ona emek harcanıyor Saçmalık için mi ?

Öncelikle SnK'ya 10 üzerinden 10 verdiğimi belirtmek isterim. puanlama yaparken de belirli kriterlerim olduğunu ve hiç bir zaman kafama göre hadi "buna 10 vereyim","şuna 5 vereyim" demediğimi bilmenizi isterim. çünkü böyle yapıldığında serilere objektif yaklaşılmadığı kanaatindeyim. kriterlerime gelince bunlar: Konu,islenis,Muzik&Seslendirme,Cizim,Karakterler,Sonu olmak üzere 6 adet. aşağıda da bunları kısaca açıklayarak kendi puanlarımı belirteceğim. yorumlarıma,puanlamalarıma isteyen katılır isteyen katılmaz. zevk,renk meselesi sonuçta. o yüzden "peeeh sen buna 9 vermişin ama bence bu 1 puan bile etmez" gibi gereksiz yorumlar yapmamanızı rica ediyorum. laf edecekseniz şahsi puanlamalara değil,global puanlamalara laf edin-ki kendisi myanimelistte de 8,95 almış olup top listte 9. sıradadır :D-

KONU,İŞLENİŞ

aslına bakarsanız konusu öyle aman aman birşey değil. yinede ayrıntılar ve kurgusal olarak falan güzel planlamışlar. bu sebeple-birçok animedeki rezalet konularla da karşılaştırırsam-benden 7 yada 8 alır. işlenişe geçersem: ahh o işleniş yok mu,sürekli esen bir kasvet havası ve bol bol gerilim... işte snk'nın alıp yürümesinin en temel sebebi bu. daha ilk bölümden aksiyonun içine giriyoruz.. dediğim gibi,konu basit olabilir ancak kilit noktaları genellikle bölüm sonlarına bırakarak çoğu bölümün sonunda hop oturup hop kalkarken bir yandan da ufaktan dumur oluyoruz.  Çizim kalitesini de göze aldığımızda seri akıcılık konusunda bence gayet normaldi. Ayrıca,bu serinin akıcılığına yavaş diyen arkadaşların Naruto'ya ya da Bleach'e göz gezdirmesini öneririm. Bir bakışla,bir flashback'le 1 bölüm geçirdikleri oluyor :D

Puanlarım Konuya:8 İşlenişe:10+

MÜZİK,SESLENDİRME

ortam müzikleri olsun çevresel sesler olsun bence çok iyi seçilmiş. kişi seslendirmeleri de bence mükemmel. 1. bölümün sonlarında geçen konuşmalardaki duygusallık seriyi laf olsun diye izlemeyen herkesin gözlerini dolu dolu yapmıştır eminim..

sadece 2. opening müziği çok alakasız olduğu için 1 puan kırıyorum.

Puanım 9

ÇİZİM

peşin peşin söyleyeyim,çizimlere laf edenler (bence) çarpılır. çoğu sahnelerden kare alıp wallpaper niyetine kullanabilirsiniz bile.. hele bir de narutonun çizimleriyle kıyaslarsak.... :D

Puanım 10

KARAKTERLER

-birkaç karakter hariç-laf olsun diye konmuş karakter göremedim seride. hepsinin kendine has kişiliği var,farklı alanlarda sivriliyorlar ve konu akışına uygun olarak oluşturulmuşlar...O yüzden burada puan kıracak bir durum olmadığından,

Puanım 10

SONU

sezon sonu bence gayet güzel bitti.

içinde insan olan her devin özel bir gücü olduğu fikrime bu bölümde eren'in dev halinin farklılaşmasını örnek verebilirim. şahsen son bölümde power up görmek beni memnun etti. annie'ye üzülsem de yaptıklarından dolayı haketti. ama giderayak kendini kristalleştirerek ortamdaki karamsar havayı dağıtmaya izin vermedi :D

Puanım 10

Totale baktığımızda:

Konu:8,islenis:10,Muzik&Seslendirme:9,Cizim:10,Karakterler:10,Sonu:10,TOPLAM:9,5

son olarak,ilk başta da dediğim gibi bunlar benim verdiğim puanlar. isteyen 0da verebilir 5te. ama serilere not verirken topluluğun verdiği genel ortalamaya da bakıp bol keseden sallamamak gerektiğini düşünüyorum ben. yani bir serinin ortalaması 9 ise,ben de türünü sevdiğim halde 3 falan veriyorsam,acaba seride neleri kaçırdım,neleri anlamadım diye kendimle çelişirim açıkçası.

Benden bu kadar. sayonara...

İnsanların animeyi neden bu kadar beğendikleri hakkında bir şey söyleyemem ama ilk bölümünün beni çok ciddi etkilediğini söyleyebilirim. İlk bölümünü bu kadar net hatırladığım çok fazla anime yok ki yirmi yıldan uzun zamandır anime izliyorum. Ha derseniz ki çok mu seviyorsun? Hayır. Bir kere izledikten daha sonra tekrar izleme isteği duymadım. Hani animeyi çok seversiniz ya da etkilenirsiniz de bazı sahneleri arada açıp tekrar izlersiniz ya o etki bende oluşmadı işte. Ben insanların da sevmeden çok merak odaklı olarak ilgi gösterdiğini düşünüyorum,tabii şahsi fikrim bu düşüncede hatalı da olabilirim. Final sezonun 2.partını henüz izlemedim mesela. İndirdim bir hafta kadar falan önce öylece duruyor. Ne zaman izlerim onu da bilmiyorum.

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Not;

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Hesabın varsa, hesabınla yorumunu göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×  Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×  Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×  Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×  You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...