AniSekai Fansub
Forumlar › Genel Sohbet › Dünyanın ilk bilgisayar oyunu DONKEY.BAS

Tüm yarış oyunlarının babası kabul edilen 1981 doğumlu oyunun iOS versiyonunun geliştiricisi olan XVision, orijinal 8-bit grafikleri ile sesi muhafaza ederek güzel bir nostalji yaşatıyor. Keza tek tuşla kontrol olayı da orijinalinin aynısı.
Oyunun amacı arabanızla yolun üzerindeki eşeklere çarpmadan ilerleyebilmek. Bunun için de şerit değiştiriyorsunuz.
Ekran kartım yetmedi :a39:
[PC-DOS ve orijinal IBM PC’lerle birlikte önyüklü biçimde gelen oyunun App Store versiyonu ise 0.99 dolar.]
BURADAN : https://itunes.apple.com/us/app/donkey.bas/id496795223?mt=8
Vay be böyle nostaljik şeyleri severim teşekkürler 
ıntıhar edesım geldı :a39:
1991 yılında 286 işlemcili ilk bilgisayarımda bu tarz oyunlar çok oynardım. 20 mb disk vardı. 40 mb diskli alalımmı dediğimde satıcı sen bu 20 mb’tı dolduramazsın demişti. :a39: :a39: :a39:
Çoğunuzun yaşı yetmez ama o günleri ilk elden yaşayan biriyim ehehehaha 
1986-87 de okulumuzdaki bilgisayar laboratuarında ilk telefon rehberi programımı yazmıştım ehauehahah!
çok eğlenceliydi. Basic Q-basic pascal cobol dilleri bombaydı… arada deli gibi tenis game oynardık bu yarışı da oynamışlığım çoktur walla
bilgisayarlarımız da 286-386 felandı şimdinin dev hesap makineleri desek yeridir
ehehehee! 5,25’lik disketler 10,5’luk disketler böyle çarşaf gibin ne günlerdi ya…
GOTO 130
END 15
GOSUB 140
ULAA birden basic yardırasım geldi bak sen yaaa…
Çoğunuzun yaşı yetmez ama o günleri ilk elden yaşayan biriyim ehehehaha
1986-87 de okulumuzdaki bilgisayar laboratuarında ilk telefon rehberi programımı yazmıştım ehauehahah!çok eğlenceliydi. Basic Q-basic pascal cobol dilleri bombaydı… arada deli gibi tenis game oynardık bu yarışı da oynamışlığım çoktur walla
bilgisayarlarımız da 286-386 felandı şimdinin dev hesap makineleri desek yeridir
ehehehee! 5,25’lik disketler 10,5’luk disketler böyle çarşaf gibin ne günlerdi ya…
GOTO 130
END 15
GOSUB 140
ULAA birden basic yardırasım geldi bak sen yaaa…
Siz ilkleri yaşamışsınız. Ben 5,25’lik disket’te kullandım ama 10,5’luk disketler bir tek sizin okulda vardı herhalde dünyada bir ilki yaşamışsınız
😀 O kadar eski zamanki tabi arada yanlış hatırlamalarda olabiliyor
bir süre sonra çok sarıyo okulda arkadaşlarımla yarışıyorum
:a39: :a39: :a39:
8
Sesler
8
Cevaplar