Jump to content

İlk Fan Fiction Yazma Denemem Lütfen Okuyunuz.

dgraymantr

Öne Çıkarılan Mesaj

Şimdi,ilk denemen için oldukça iyi olmuş aslında ama elbette ki geliştirmen gereken yerler var. Her ne kadar böyle olsa dahi,çoğu kişiden çok daha iyi başlamışsın. Öncelikle söylemem lazım ki,olay geçişlerin çok hızlı. Misal,ilk bölümde olan olaylar silsilesini nasıl desem... 4-5 bölüme yayabilirdin.

Bir başka,ve çokça yapılan hatan,hikayeye bir nevi izdivaç programında kendini tanıtır gibi başlaman. Bu bir hakaret değil açıkçası ben de ilk yazılarımda bu şekilde yazıyordum,ama sen de durup bir bakarsan o ilk paragrafın ne kadar... tuhaf durduğunu anlarsın. Artı olarak; olayları geçmiş zaman formunda anlatmak zorunda değilsin. Yapmıştım,etmiştim vesaire ifadeleri kullanırken daha akıcı olmayı deneyebilirsin. Yani birisine üstünkörü olay anlatır şekilde değil de... Betimleme yaparak,karşındakine o ortamın nasıl olduğunu hayal ettirerek.

Duygu-hareket-mimikleri *---* şeklinde yazmaktansa betimlemenin içine katarsan çok daha akıcı bir okuyuş elde edersin.

"Ya konuşuyorsun konuşuyorsun da,sen yaz da bir göreyim o zaman!" dersen de eğer;

---Önüne dizilmiş beyaz kağıtlara daldığını fark etti genç adam. Kendisi için boş beyaz kağıtlar olan ama başkaları için aşırı önemli diye tabir edilen kağıtlara... Dalgın bakışlarını bir an masanın üzerinde gezdirdi. Neden bu masada oturduğunu hatırlamaya çalıştı... Masaya bakmayı bırakarak bu sefer önündeki diğer bir topluluğa bakındı.

O sırada "Omega'nın hisse senetleri hızla yükseliyor!" diye şakıdı sunumu yapan kızıl saçlı genç kadın ve böldü gencin düşüncelerini. Gözlerini bu  kez topluluktan ayırıp kızıl kadına çevirdi. Kadın parıldayan gözleriyle kendisine bakıyordu.---

şeklinde şu an yazdığım bir paragrafla karşılık verebilirim sanırsam? :)

Demek istediğim... İçinden geldiği gibi yaz,ve bunu yaparken tüm yazım şekillerini deneyip sana en kolay ve rahat geleni,en çok benimsediğini kullan. İllaki tek bir yazım tarzıyla yazmak zorunda da değilsin. Ama dediklerimden en önemli olanı şu anlık en azından,yazına betimleme katmak. Aksi halde romandan çok tiyatro oyununa benzeyecektir.

Umarım dediklerimi yanlış anlayıp kızmazsın bana,tek amacım yardımcı olmaktı. Eğer istersen ve başka yazıların da varsa onları da görmek isterim. Ellerine sağlık. Umarım devam edersin yazmaya :)

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Not;

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Hesabın varsa, hesabınla yorumunu göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×  Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×  Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×  Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×  You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...