Jump to content

Yıllar sonra tekrardan merhaba

Yamon

Öne Çıkarılan Mesaj

Herkese Merhabalar,

Ben Yağız,25 yaşındayım.  Adminler dışında beni hatırlayabilecek olan çıkar mı emin değilim. Bu forumu gördüğümde Lise-3e gidiyordum. Şu anda ise üniversiteden mezun olup iş sahibi biriyim.  

İlk anime izlemeye 2012 senesinde youtubeta gördüğüm bir video üzerine arkadaşımla sohbet ederek başladım. Kendisi beni herkesin de bildiği Turkanime sitesine yönlendirdi. Aradan 1-2 ay geçtikten sonra da Anisekai ailesi ile tanıştım. Zaten Turkanime sitesinde sürekli Anisekai fansubun yaptığı çevirilerini izlemekteydim ki çevirilerinin çok kaliteli olduğunu düşünüyordum. Bir süre sonra Turkanimeyi unutup sadece Anisekai üzerinden paylaşılmış videoları izledim. Yaptığım en iyi seçimlerden biriydi bu doğruyu söylemek gerekirse. Burada tanıştığım bir abimin çok iyi ingilizcesi vardı ve bana ingilizceyi sevdirende oydu aslında (nickini görsem hatırlarım ama şu an nickini bilmiyorum,burdan ona selamlar olsun! ). Sıkıcı olsun olmasın onun çevirdiği bütün serileri izlerdim. Animeler konusunda da beni çok yönlendirirdi.

Anisekai üzerinde biriyle tanışmıştım kendisi benden 1-2 yaş büyüktü (nickini hatırlamıyorum maalesef). Her gün chatte sohbet eder,animeler veya hayat hakkında konuşurduk. Ancak günün birinde bu arkadaşın yorum sayısı kastığını gördüm. Her konunun altına aynı yorum "Teşekkürler" (bari copy paste yapma). Aslında bunun yasak olduğunu sanıyordum. Ama onu gördükten sonra bende bi kaç boş yere yorum atabilirim diye düşündüm. Ama boş yorum atmıyordum,gerçekten Konuda neler paylaşılmış neler anlatılmış onları okuyup gerçekten mantıklı yorumlar atıyordum.  Evet ! Saatlerce buna uğraşıyordum,Evet ! İşsizdim. Bunu gören admin arkadaşlar (ki haklılar bir şey diyemiyorum). Benim hesabıma reroll attılar. Yani hesabımı bütün o yorumları yapmadığım zamana geri döndürdüler. Bu normal bir şeydi kızmamıştım aslında. Ama ne zaman ki arkadaşımın hesabına bir şey olmadığını gördüğümde işte orda ipler kopmuştu. Adminlere bu durumu anlattığımda ise "biz öyle bir şey görmedik sadece seni gördük cevabını aldım." Yani bende baya belli etmiş olabilirim,Kabul ediyorum. Neyse Bu da böyle bir hikaye işte,uzatmaya değmez.

Tabi bu olaylardan sonra üstüne bide sevdiğim abimin Anisekai bünyesinden ayrıldığını öğrendiğimde,benim de artık burda durmama gerek yok diye düşündüm ve bir daha da buralara uğramadım bunca senedir.

Uzun bir sürenin ardından Anisekai sitesine tekrardan bakınmaya karar verdim. Bu yıllar içinde anime izlemem eskisi kadar olmasa da hala devam etmektedir. Eskiden yılların ergenliğiyle Ecchi harem gibi türlere ilgim vardı. Ama onların yerini Komedi,Aksiyon (ama sağlamından lütfen),bir de Isekai türlerine ilgim arttı. Peki neden mi bu türler:

Komedi: Biraz daha yaş aldıkça,üniversite iş derken yüzümün her şeye gülmediğini fark ettim. Bunun açığını Komedi türüyle kapatıyorum desem baya acıklı olur.                       

Aksiyon: Hayatın gerçekten beni çok sıktığını fark eder oldum. Her gün aynı rutin. kalk-okul-ev-yat veya kalk-iş-ev-yat. Evet belki bazı aktiviteler yapılabilir boş zamanlarda ama ne kadar yani? Biraz aksiyon sahneleri izlemek tüylerimi diken diken yaptığında hele iyi olabiliyor. 

Isekai: Bu bir çoğumuzun sevdiği türdür aslında,Gitmek istersin bazen başka diyarlara tek başına. Değil mi? işte aynen o sebeple bazen düşlerim bende bu sıkıcı Dünya'dan gidip başka yerlere gitmeyi. Hayal işte...

Not: HunterxHunter2011 (anime dünyasına atılma serim ? ) dışında hiçbir büyük animeyi izlemedim.

Ancak doğruyu söylemek gerekirse yeni serilerde eski heyecanımı göremez oldum. Bazılarını gerçekten izlemiş olmak için izlediğimi bile biliyorum. 

Bu bendeniz 7 sene aradan Anisekai ailesine döndüm. Herkes,her şey aynı mı bilmem bunu zamanla göreceğim. Eğer muhabbet edesiniz veya sorunuz var ise,üstüne bende online isem,bana bir "Hi" demekten çekinmeyiniz...

Saygılarımla,

Yağız

• Beğen 1

Selam Yağız ben Ekin. Bu sitenin ilk üyelerindenim taa animeindir zamanında kadrodaydım topluca orada anisekaiye geçmiştik heey hey. Mesajlara baktım senle 2013de özel mesajlaşmalarımız bile ölmuş ? Güzel zamanlardı ya encode yapardık volkan(dirty dragon) abinin üzerimde çok emeği vardı çeviri işinde. Buradan tanıştığım arkadaşlarımla görüşürüm halan,hatta şu an mrt180 ile konuşuyom. Bizim zamanımızdan çok farklı bi hale gelmiş site  bizim zamanımızda skypeda konuşulurdu şimdi dc var hey gidi günler.

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Not;

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Hesabın varsa, hesabınla yorumunu göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×  Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×  Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×  Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×  You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...