AniSekai Fansub
Forumlar › Genel Sohbet › !!! Kitap Okuyanlar Toplansın Buraya ( Özelliklede Fantastik ve SF okuyanlar)!!!
Selamlar arkadaşlar. Uzun bir süredir bu konuyu açmayı düşünüyordum. bugün üşengeçliğimi bırakıp açayım bari dedim. :a39: Konunun maksadına gelirsek. Fantastik ve Science Fiction ( Bilim Kurgu) tarzında kitap okuyan arkadaşlar için bir tartışma, değerlendirme , öneri ortamı oluşturmak. Malum hepimiz anime izleyicisiyiz. Ki Animelerin çoğu fantastik ve bilim kurgusal ögeler ve konular barındırıyor. Haliyle büyük bir çoğunluğun öğrenci olduğunu düşünerek böyle bir konu açtım. Hadi bakalım hayırlısı. Öncelikle ben okuduğum serileri yazacağım. Sizde sizin okuduklarınızı yazarsınız . Yavaştan bir tartışmai değerlendirme ve öneri ortamı oluşur. Hadin bakalım :a39:
Fantastikler:
Yüzüklerin Efendisi Serisi ( Orta dünyada geçen tüm diğer kitaplar),Unutulmuş Diyarlar Serisi,Ejderha Mızrağı Serisi,Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi,Kral Katili Güncesi Serisi,Miras Serisi,Belgariad ve Malloryon Serileri,Gedik Savaşları Serisi,Zaman Çarkı Serisi,Harry Potter Seirisi,Kara Kule Serisi,Ölüm Kapısı Serisi…
SF ler:
Star Wars Serisi,Vakıf Serisi,Dune Serisi…
bende yüzüklerin efendisi alacakaranlık serisi açlık oyunları zindan ve ejderha eragon göçebe bunları okudum hobbitler, Harry Potter Serisi
Star Wars serisinin hayranıyım :
türkçeye çevrilmiş bütün kitaplarını okudum o kadar mükemmel bir dünya yaratmışlar ki bütün kitapları kronolojik olarak sıralarsanız 100’den fazla kitap’ın Star Wars başlığı altında oluştuğunu ve kitaplarında aynı tarihler gibi belirli bir kronolojik sıra göre gittiğini görürsünüz. 
Star Wars serisinin hayranıyım :
türkçeye çevrilmiş bütün kitaplarını okudum o kadar mükemmel bir dünya yaratmışlar ki bütün kitapları kronolojik olarak sıralarsanız 100’den fazla kitap’ın Star Wars başlığı altında oluştuğunu ve kitaplarında aynı tarihler gibi belirli bir kronolojik sıra göre gittiğini görürsünüz.
Aynen. Bneim içinde bir efsanedir Star Wars. Türkçe ye çevrilmeyen kitapları biraz zorlanarak da olsa ingilizce okuyorum. Mükemmel ötesi. Herkeze tavsiye edilir…
Bu arada böyle aktif sosyal bir insan olduğuma bakmayın. Çok deli kitap okurum
Yaklaşık 600 kitaplık bir kütüphanem var Antalya da
tom gordon’a asik olan kizi okudum bide philip kerr: felsefi bir sorusturma
Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okuyorum şu an 4.kitabın kısım biri bitti kısım ikisine geçicem bundan sonra 5. kitap çevirilene kadar Yüzlüklerin Efendisi yada Kara Kule Serisine başlamayı düşünüyorum ayrıca Star Wars Serisininde büyük bir hayranıyım burdaki yorumlardan sonra kitapları okumayı düşünmeye başladım
Húrin’in Çocukları’nı ve silmarillion’u okumanızı tavsiye ederim çok güzel kitaplardır
Fantastik kitap olarak: Dresden Dosyaları, Yüzüklerin Efendisi ( 3 kitap ve Húrin’in Çocukları’nı ve Silmarillion),Zaman Çarkı, Kara Kule, Ölüm Kapısı, George R.R. Martin şu ana kadar çıkmış kitapları, Alacakaranlık Serisi, Açlık Oyunları, Jonathan Stroud’un Batlamyus serisi aklıma gelen kitaplardan. Bunların içinde Ölüm Kapısı bir farklıydı arkadaşlar herkese şiddetle öneririm.
Bilimkurgu olarak: Vakıf, Dune, Alfred Bester’in kitaplarını okudum. Çok önemli 1-2 kitap unutmuşum gibi hissediyorum aklıma gelirse eklerim 
Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okuyorum şu an 4.kitabın kısım biri bitti kısım ikisine geçicem bundan sonra 5. kitap çevirilene kadar Yüzlüklerin Efendisi yada Kara Kule Serisine başlamayı düşünüyorum ayrıca Star Wars Serisininde büyük bir hayranıyım burdaki yorumlardan sonra kitapları okumayı düşünmeye başladım
Fantastik kitap olarak: Dresden Dosyaları, Yüzüklerin Efendisi ( 3 kitap ve Húrin’in Çocukları’nı ve Silmarillion),Zaman Çarkı, Kara Kule, Ölüm Kapısı, George R.R. Martin şu ana kadar çıkmış kitapları, Alacakaranlık Serisi, Açlık Oyunları, Jonathan Stroud’un Batlamyus serisi aklıma gelen kitaplardan. Bunların içinde Ölüm Kapısı bir farklıydı arkadaşlar herkese şiddetle öneririm.
Bilimkurgu olarak: Vakıf, Dune, Alfred Bester’in kitaplarını okudum. Çok önemli 1-2 kitap unutmuşum gibi hissediyorum aklıma gelirse eklerim
Okuduğun seriler Mükemmel . Tabi uzun soluklu olan Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar’ın serilerinide okumanı öneririm.
Nedense bu aralar anime izlemekten ne çeviriye ne de kitap okumaya zaman kalıyor. Dersleri zaten salla gitsin Keşke şu mangalarında Türkçesi çıksa da bizde onları alıp arşiv yapsak. Bu gidişle gidip Caponca öğrenicem… :a39:
ben diziyi takip ediyorumda jon snowla daenerys targaryen ölmüyor degilmi daha ? merak ettim bütün kaliteli karakterler ölüyorda dizide

ilk önce hangisin okumam lazım Hurinin Çocuklarınımı yoksa silmarillion’u mu
İkiside orta dünyada geçen kitaplar. Yani sıra önemsiz ama Silmarillion daha genel ve güzel bir kitap. Orta dünya hakkında birçok bilgiyi Silmarillion da bulabilirsin…
anladım yüzlüklerin efendisi serisine başlamadan önce hangisini okumam lazım diye düşünüyordum da 
anladım yüzlüklerin efendisi serisine başlamadan önce hangisini okumam lazım diye düşünüyordum da
Silmarillion en iyi tercih olur. Irklar,tarılar vs. , orta dünya öncesi efsaneler… Anlıyacağın Orta dünya hakkında her bilgi var. Yüzüklerin efendisinden önce okursan senin için daha iyi olur. Ben sonradan okuyanlardanım. Başlarda biraz sıkıcı ama sonradan çok akıcı olmaya başlıyor.En kısa sürede alıp okumanı tavsiye ederim…
10
Sesler
15
Cevaplar