Jump to content

Anime Çizgi Dizi midir?!-Anket-

Öne Çıkarılan Mesaj

Anime yapılışı gereği Çizgi dir,ama dizi veya sinema oluşu Anime nin hikayesine göre değişir.

Çizgi sinemada olabilir çizgi dizide,Genel anlamda Animeye çizgi film de dene bilir fakat burada ince bir çizgi vardır,1990 lı yıllarda Çizgi film olarak adlandırılan çizimler,Fransız,İtalyan,Alman ve Amerika kaynaklıydı ve o dönem yayınlanan çizgi film lerin hikaye tarzı Japonlarınki ile oldukça farklıydı daha çocuksuydu. Animeyi çizgi filmden ayıran ince çizgi de burada zaten,Ver Ergo proxy yada Ghost İn the Shell i çocuğun beyni sulansın :)  Evet çizgi film izliyoruz bence bunda sorunlu gibi görünecek bir taraf yok,sadece yetişkinlerin Ne izliyeceklerini bilememelerinden kaynaklı bir durum söz konusu,Yani kimse kusuruma bakmasında Bir Muhteşem yüzyıl yada National geo. Da aynı belgeseli 500. sefer izleyeceğime oturur Ghost in the shell i baştan izlerin daha iyi. Ha bu arada aslında şu tv de yayınlanan abidik gubidik dizileri izlerken sorun yok zeka yaşı 14-18 dizilerden bahsediyorum ama Oturup adam gibi bir anime izleyince tuhafmı kaçıyor pardon da bu da bana hitap ediyor.

:a39:

Not: OrKo canım kardeşim Batıda bulunan çoğu ülkede 29.97 FPS de yayın yapılıyor. 

Not: OrKo canım kardeşim Batıda bulunan çoğu ülkede 29.97 FPS de yayın yapılıyor.

Genelde evet 29.97 fps de yayın yapılıyor ancak İngiliz grupların verdiği animelerin büyük bir kısmında 23.976 fps kullanılıyor. Divx'deki çoğu anime altyazısı da 23.976 ya göre senkronlu hatta. OrKo büyük bir ihtimal bunu göz önünde bulundurarak 24 kare olduğundan bahsetmiştir.

Bu arada küçük bir not geçeceğim. İsteyen okuyabilir :D. Spoiler yazdığına bakmayın,alan kaplamasın diye öyle yaptım :D.

İnsan gözü saniyede 24 kare algılayabilir. Ancak filmdeki saniye başına düşen kare sayısı(fps) arttıkça insan gözü o filmin daha akıcı bir şekilde hareket ettiğini algılayabilir. Bunun nedeni gözün o filmdeki kareler arasından rastgele 24 tanesini seçmesidir. Örneğin 60 fps olan bir filmde aslında 60 kareden sadece 24'ünü göz algılar. Yine de 24 fps olana göre daha akıcı gözükür film.

Bunun yapılma sebebi de bana kalırsa 30 fps deki bir animenin boyutunun 24 fps olanınkine göre boyutunun gözle görülür bir şekilde artması.

• Admin

Pekii çizgi film çocuklar için derken 16-17 yaşındaki biride dahil edildi mi yoksa akla ilk gelebilecek 9-10 yaş altı biri mi temel alındı ?

05-13 yaş arası ancak çizgi dizi animeciler için aşağılacıdır vb. kalıplar mânasından kullanmadım,Anime ile Çizgi dizi leri aynı kefeye koyulmaması tabiri ile kullandım.

İyi Forumlar...

Pekii çizgi film çocuklar için derken 16-17 yaşındaki biride dahil edildi mi yoksa akla ilk gelebilecek 9-10 yaş altı biri mi temel alındı ?

05-13 yaş arası ancak çizgi dizi animeciler için aşağılacıdır vb. kalıplar mânasından kullanmadım,Anime ile Çizgi dizi leri aynı kefeye koyulmaması tabiri ile kullandım.

İyi Forumlar...

Tamam Kira-kun :) Küçük karışıklıkları ortadan kaldırmak için gerekliydi.

Benim gözümde çizgi filmler ve çizgi diziler La Fontaine hikayeleri gibidir anlatılmak istenen gayet basit ve bellidir hatta kendileri söylerler direk: iyi bir çoçuk olursan bir gün şirinleri görebilirsin :a8: ama anime bir "Suç ve Cezadır" bir "Sefillerdir" bir "Selvi Boylum Al Yazmalımdır" sizi bam başka bir dünyaya götürür :a60: daha önce hissetmediğiniz şeyleri hissettirir :a44: hayal gücünün sınır tanımadığının yegane kanıtıdır  anime :a25: ve bu kadar derin anlam ifade eden bir ismi başka herhangi bir ismin yada kategorinin altına koymak bir hakarettir bence :a53:

en azından bu benim düşüncem :a21:

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Yeni Oluştur...