Jump to content

Anime Çizgi Dizi midir?!-Anket-

Öne Çıkarılan Mesaj

Animeyi hiç bilmeyen arkadaşlarıma Japon çizgi filmi şeklinde tanımlıyorum; ancak bu daha kolay anlamalarını sağlamak için tabi ki de. Anime çizgi film olarak sunulmamalıdır,öyle de değildir zaten. Ayrı bir türdür. Çizim şekliyle konusu ve yaratıcılığıyla çizgi filmden çok daha üstündür ve çizgi filmden bu yüzden ayrılır.

Anime çizgi filmdir. Japon çizgi filmi . Anime uzun haliyle animation. Animasyon-Çizgi film ikiside aynı şeylerdir. Aksini söyleyen kendini yüceleştirmeye çalışıyodur. Diyerlerinden farklı birşey yapıyormuş gibi sadece kenidni kandırmaktan başka hiçbir şey yapmıyordur. Kısaca anime'nin temeli çizgi filmdir. Tek fark bunu Japonların yapıyo  olması .

1 sayfa öncesi ama kendimi  tutamadım. Animeyi sadece Japonlar yapmaz. Eğer öyleyse mangalarda sadece Japonlara özel olurdu. Ama Türkiye'den bile mangaka çıktı. Yani Anime Japonlardan çıktıysa bile Japonlara özel değil.

Hazır yorum yapmışken görüş bildiriyim. Anime ile çizgi film karşılaştırılamaz bile. Resimle müziği karşılaştırmak gibi. Resim sadece çizgidir. Başka birşey asla değil. Ama müzik insana mutluluk veya huzur verir.

Resim=Çizgi dizi

Müzik=Anime

Arkadaşlarım bakın Anime bir sanat türüdür mangayıda kapsayarak tabikide bu çizgi film falan bilemem ama ben anime ile uğraşıyorum yani biliyorum bu bi sanat dalı malesefki türkiye de buna sanat dalı olarak değilde çocukların zaman geçirmesi için yapılmış bir şey sanıyolar ama malesefki öyle değildir bu konu şundan ibaret siz anime olarak kalmasını isterseniz anime olur çizgi film olarak görmek isterseniz öyle kalır doğru çizgilerden yapılmıştır ama illa çizgi film demek doğrumu yada anime demek ? fark etmiyor içeriği değişiyormu hayır tabikide o yüzden asılsız bir tartışma konusu.....

Tabi ki çizgi dizidir fakat anime izlemeyenlerin çizgi film diyerek kötülediğini düşünmek sizlerin hatasıdır zaten disney channelda ne biliyim o tarz kanallarda yayınlanan normal filmleri çoğu insan sevmez işte arada ki farkta budur Animenin konusu bazen 30yaşındaki insanlara bile hitap edebilirken onların kastettiği çizgi filmler 2-12 yaş arasına hitap eder. Bunu söylediklerinde kötü algılamak sizin hatanız çizgi film olduğunu kabul etmemek daha kötü bi takıntıya işarettir. Çizgi filmin iki çeşidi varmış gibi görebilirsiniz birisi çocuk fçizgi filmi diğeri en azından çocukluğu atlatmış genç ve üstüne hitap eden anime .. :) 

böyle bir tartışmaya düştüğünüzde Çocuk filmleride var yetişkinler için olan filmlerde bunların arasındaki fark nasılsa çocuk çizgi dizisi ile anime arasındaki farkta odur. Animenin yaratılış açısı kamera ile yapılamayacak sahneleri o zamanın teknolojisi gereği çizerek daha gerçek duygularla yansıtmaktır. bu yüzden doğmuştur. ;)

ANİME ÇİZGİ FİLM DEĞİLDİR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

İlk yazı gerçekten çok güzel ve çok mantıklıydı.ikinci yazıya bakarsak zaten üslubundan ne olduğu belli oluyor.Anime çizgi film değildir bu bir hakarettir.

Bunun sebebi zaten arkadaşın da ilk yazıda yazdığı gibi belli bir yaşa hitap etmesidir ve konusudur.

Animeye çizgi fim diyen insanların çoğu animeyi izlemedikleri için yada ezikçe buldukları için.En çokta çizgi filmle temel yöntemleri aynı olduğu için.Anime bir çizgi film değildir 20 yaşından büyük insanların kendilerine 20 yasına gelmis hala cizgifilm izliyor gibi laflar duymalarından dolayı cizgifilm değil demiyorlar.Tamamen saçma yanlış ve söylenecek söz bulunamadığı için basit bir kelime gibi görünüyor.Şahsen ben 16 yaşındayım 20 yaşından büyük falan değilim.Çevredeki insanlar okuldaki arkadaşlarım bazen şöyle derler.Otaku olduğumuz için facebook a falan anime ilgili şeyler koyarız.

Bazıları japon şeyleri niye koyuyon lan-yada cocukmusun vs.Bunlar beni rahatsız edebilir ama animeye çizgi film değil dememim sebebi bu değildir.Animeye gerçekten saygı duyarım onları konularından dolayı gerçek gibi düşünürüm.Bir çizgi filme göre her yönden daha üstündürler.Ve animeyle çizgi film in bir tutulması büyük bir saygısızlıktır.Eğer animeye burada sadece çizimleriden dolayı çizgifilm diyen arkadaşlar sadece  başkalarıyla dalga geçmek-rencide etmek için derler.Bu uydurdukları bir bahanedir.

BUNU ANİME İZLEMYEN ARKADAŞLAR YAPAR DEMİYORUM.

İZLEYİPTE DUYGULARIYLA O ANİMEYİ,ANİMEYİ ANLAMAYAN ARKADAŞLAR YAPAR DİYORUM.

ANİME ÇİZGİFİLM DEĞİLDİR VE HİÇBİR ZAMAN İÇİN OLMAYACAKTIR

EMEĞE SAYGISIZLIĞA GEREK YOKTUR BU BÖYLE BİLİNSİN.

Peki animeye çizgi film diyen arkadaşlara bir soru sorayım.

Animeye çizgi film denmesinin nedenleri

-Çizimler,Animasyonlar

Animeye çizgi film denmemesinin nedenleri.

-Hitap ettiği yaş grubu.

-Konusu

-Türleri=Herkesin izleyemeyeceği echhi yaoi,yuri vs.Ve çok fazla kan içeren animeler.

İkisinin arasında bu kadar fark varken animeye sadece çizimlerinden dolay diğer nedenleri görmezden gelip çizgi film demek sizce adilmi? Bence değil.

Anime,çizgi film olmaktan oldukça uzaktır. Buna sebep göstereceğimiz yığınla sebebide vardır. Görsel olarak bakılınca çoğu insan çizgi film yanılgısına kapılıyor ama durum bundan çok farklı bir seviyededir. En başta anime kendi özerkliği bulunan bir sanat dalıdır bu sebeple japonya haricinde yapan ülkelere rastlanmaz buna mukabil çizgi dizilere bağlı değildir. "Çizgi film" veya "çizgi dizi" disney yapımı veya avrupa ülkeleri yapmış ise bu kavramları kullanabiliriz. Başta söylediğim gibi anime'nin çizgi dizi olmadığını

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Yeni Oluştur...