Jump to content

Zetsuen no Tempest (24/24) [AniSekai Fansub]

Öne Çıkarılan Mesaj

8. Bölümü İzledim Ve Nerdeyse Bir Sey Anlayamadım :S

İzleyipte Tam Olarak Anlayabilen Varsa Acıklarmı Ya :D

Hakaze Öldüde Baska Dünyadan Büyüyle Mahiroyamı Ulastı?

Eger Hakaze Öldüyse Samon Hakazenin Yanına Bile Yaklasamaz İken Nasıl Onu Öldürebildi?

Hakaze Öldügünün Farkına Varamadımı Yada Samon Mu Yalan Söylüyor?

Ve Son Olarakta Hakaze Mi İyi Tarafta Ve Haklı Ki Bence Öyle Yoksa Samon Mu Bunu İleride Görebiliriz Tabikide :D

Wallahi açıkçası ilk animeleri almayla ilgili forum mesajında almak istediğim bir anime değildi...

yani mecburen aldım diyebilirim ama şimdi şöööyle bir düşününce iyiki de mecbur kalıp böyle kaliteli ve konusunda eşsiz bir seriyi almışım diyorum ya...

son bölümde ben çeviriyor olmama rağmen kafam karman çorman oldu...

Bir kaç bölüm öncesinde hakaze ve klanın geri kalanı arasında bir konudan dolayı bir tartışma olduğunu anlamıştım ama ne olduğunu bilmiyorduk meğersem konu buymuş... walla benim anladığım samon hakazeyi aslında Yaradılış Ağacının kendisinin kurduğu mantıksal düzendeki hatalar sayesinde ölmesini sağlamış yada şöyle söylemek gerekirse şu anki dünya ve düzeni yaradılış ağacının göç ağacı ile olan savaşından sonra yaradılış ağacı aldığı hasarlardan dinlenme ve yeniden iyileşme döneminde uyurken yaratıldığı için dünyada ve işleyiş düzeninde mantık hataları mevcut olmuş bu klanın görevi de en başından beri yaradılış ağacının iyileşmesini ve tam olarak uyanmasını sağlamak ama bu düzen içinde yaşamaya başladıklarından beri yaradılış ağacı tam olarak uyanırsa tüm dünyadaki düzeni yıkıp yerine yepyeni tam mantıklı hatasız bir düzen kurmasından yani önceki ne varsa hepsini yok edip aynı bilgisayarda gibi üstüne yazmasından endişe ettikleri ve bu düzen böyle gelmiş böyle gitsin mantığında oldukları için göç ağacını uyandırıp neredeyse tamamen iyileşmiş olan yaradılış ağacı ile savaştırarak (kendi kontrollerinin altında tabii yoksa göç ağacı tamamen herşeyi yokedici bir ağaç) yaradılış ağacını aldığı darbelerden dolayı yeniden uykusuna geri göndermek. Ama hakaze de böyle birşey olmayacağını yaradılış ağacı mantığın ta kendisi olduğu için herşeyi yıkıp silip yeniden yaratmanın mantıksız olacağını bileceğini ve sadece gördüğü mantık hatalarını düzelteceğini savunuyormuş. ama klan baş kaldırmış ve ilaçla bir şekilde uyutup prensesi,teklif gücünü kullanamaycak şekilde bir varile tıkıştırıp bir adaya denizden sallamışlar ve orada mantıksal düzendeki hatalardan kaynaklanan doğanın kendi mantığı çerçevesinde tam korumaya sahipken bile öldürülmesini sağlamışlar. ama öldürülmeden önce büyüsünün gücünden ötürü küçücük bir teklif bile dehşet etki gösterdiği için yaptığı teklifin sonucunda gönderdiği haberleşme aygıtı ile 2 senelik bir zaman dilimi arasında bir mesajların zamanda seyahat etmesini sağlamış. tabii burada mahiro'nun kız kardeşinin bu yüzden öldürüldüğü de ortaya çıkıyor çünkü hakaze o sırada adadaymış anlaşılan ve sanırım aika öldürüldüğü sıralarda da hakaze ölmüş gibime geliyor bana.

Mahiro ile Yoshino da zaten birbirlerine aynı hatunu sevdiklerinden dolayı eninde sonunda düşman olacakları belliydi oda sanırım artık nasıl bir bağlantı olacaksa bir sonraki bölümde ortaya çıkacak.

Sonunu cidden merak ediyorum hamletle birlikte muhteşem bir senaryo ve konu işleyişi yapmışlar çevirmesinden ayrı zevk alıyorum izlemesinden ayrı yani :D Jormungand II ve Zetsuen beni en çok yoran ve en çok eğlendiğim 2 seri oldu.  :a39: Bu da apayrı bir zevk ya...

Acıklaman icin tesekkur ederim abi.

Kafamdakilerle aşagı yukarı uyusuyor anlattıkların.

Benim anlayamadıgım tek konu hakazenin ölu olup olmadıgı :)

Onuda su durumda kimse kestiremez yada bilemez.

İleride ortaya çıkar ama herşeye rağmen :

Hakaze iyi ve haklı.

Samon kötü ve haksız o dünyadaki mantıgı kendi istedigi gibi yapmak istiyor :)

Aslında daha çok hiç değişmesin istiyor,hani Yoshino hakkında Aika Mahiro'ya onun karakteristiğini anlatmıştı ya Samon ve diğerlerinin de davranşı bu yönde... Zaten Mahiro ile Yoshino'nun kapışmasının da temelinde bu olacak sanırım... Biri dünyayı temelden yıkabilir herşey düzelecekse diye diğer ise düzen böyle gelmiş böyle devam eder diyebilir. Bu yüzden kapışacaklar temelde de,bence. Klandakiler de,eğer dünya tam mantıkla sorun olan noktalar düzelirse sanırım kendilerine de gerek kalmayacağını mantıken ellerinde bulundurdurkları gücü kaybedeceklerini filan düşünüyor olmalılar... Tabii arkasına sığındıkla sebepde hiç yabana atılır bir sebep değil gerçekten de olabilirliği var yani. o kısım hiç belli değil... Yaradılış Ağacının sağı solu belli olmaz :D

Hakaze,aslında hem ölü,hem değil. 2 yıl sonrasındaki Mahiro,Yoshino,Samon ve diğerlerinin zaman ve mekânına göre ölü. o İskelet Hakaze'nin.

Ama Hakaze'nin konuşutuğu zamana yada adaya atıldığından itibaren geçen 4 aylık zamana bakarsak hani sadece 4 ay geçti dediği o taraftan bakınca hayatta... Çot... Çotto Matte yoo minna...

Ahanda anaa... aklıma deli dehşet bişe geldi... ulaa... olabilir mi ki bu ya... feci birşey yakaladım şimdi mantıken...

Wallahi mümkün... öğrenmek isteyen özelden istesin... Accayip bir çıkarım yaptım şimdi ve dehşet bir şekilde uydu ortadaki duruma... Ve bu çıkarım korkunç spoiler içeriyor :D ileriye yönelik hemde... ;)

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Not;

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Hesabın varsa, hesabınla yorumunu göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×  Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×  Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×  Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×  You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...