Jump to content

!!! Kitap Okuyanlar Toplansın Buraya ( Özelliklede Fantastik ve SF okuyanlar)!!!

zekican5

Öne Çıkarılan Mesaj

Fantastik kitap olarak: Dresden Dosyaları,Yüzüklerin Efendisi ( 3 kitap ve Húrin'in Çocukları'nı ve Silmarillion),Zaman Çarkı,Kara Kule,Ölüm Kapısı,George R.R. Martin şu ana kadar çıkmış kitapları,Alacakaranlık Serisi,Açlık Oyunları,Jonathan Stroud'un Batlamyus serisi aklıma gelen kitaplardan. Bunların içinde Ölüm Kapısı bir farklıydı arkadaşlar herkese şiddetle öneririm.

Bilimkurgu olarak: Vakıf,Dune,Alfred Bester'in kitaplarını okudum. Çok önemli 1-2 kitap unutmuşum gibi hissediyorum aklıma gelirse eklerim :D

Okuduğun seriler Mükemmel . Tabi  uzun soluklu olan Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar'ın serilerinide okumanı öneririm.

Nedense bu aralar anime izlemekten ne çeviriye ne de kitap okumaya zaman kalıyor. Dersleri zaten salla gitsin  ;)  Keşke şu mangalarında Türkçesi çıksa da bizde onları alıp arşiv yapsak. Bu gidişle gidip Caponca öğrenicem...  :a39:

Buz ve Ateşin Şarkısı serisini okuyorum şu an 4.kitabın kısım biri bitti kısım ikisine geçicem bundan sonra 5. kitap çevirilene kadar Yüzlüklerin Efendisi yada Kara Kule Serisine başlamayı düşünüyorum ayrıca Star Wars Serisininde büyük bir hayranıyım burdaki yorumlardan sonra kitapları okumayı düşünmeye başladım

ben diziyi takip ediyorumda jon snowla daenerys targaryen ölmüyor degilmi daha ? merak ettim bütün kaliteli karakterler ölüyorda dizide 

merak etme şu ana kadar onlar ölmedi :D

ilk önce hangisin okumam lazım Hurinin Çocuklarınımı yoksa  silmarillion'u mu

ilk önce hangisin okumam lazım Hurinin Çocuklarınımı yoksa  silmarillion'u mu

İkiside orta dünyada geçen kitaplar. Yani sıra önemsiz ama Silmarillion daha genel ve güzel bir kitap. Orta dünya hakkında birçok bilgiyi  Silmarillion da bulabilirsin...

anladım yüzlüklerin efendisi serisine başlamadan önce hangisini okumam lazım diye düşünüyordum da :D

Silmarillion en iyi tercih olur. Irklar,tarılar vs.,orta dünya öncesi efsaneler... Anlıyacağın Orta dünya hakkında her bilgi var. Yüzüklerin efendisinden önce okursan senin için daha iyi olur. Ben sonradan okuyanlardanım. Başlarda biraz sıkıcı ama sonradan çok akıcı olmaya başlıyor.En kısa sürede alıp okumanı tavsiye ederim...

Şu ana kadar okuduklarımdan fantastik kitap türünde sayabileceklerim;

Tolkien'in Türkçeye çevrilen tüm kitapları (artık basılmayan "Kayıp Öyküler Kitabı 1" ve "Kayıp Öyküler Kitabı 2" dışında),Alacakaranlık serisi (ayrıca Stephenie Meyer'in bikaç kitabı daha),Açlık Oyunları,Jasper Kent'ten "On İki" ve "On Üç Yıl Sonra" (Üçüncü kitap çıkmış daha okuyamadım),Harry Potter serisi,filmi de çekilmiş olan "Ben Dört Numara" (bu serinin ikinci kitabı çıktı o film olucak mı bilmiyorum zaten daha okumadım),Gece Evi serisi (çok gerekli bi seri değil zaten 8. kitapta bıraktım 9mu 10mu ne çıktı artık takip etmez oldum),ha bide müthiş bir vampir yazarı olan-herkese tavsiye,okuduğum en iyi vampirler bu yazardandır-Anne Rice'ın "Beden Hırsızı","Vittori","Pandora","Vampirle Görüşme" (Filmi çekildi,Tom Cruise oynamıştı izleyenler vardır) ve "Vampir Armand" (Türkçeye çevrilmiş bir iki kitabı kaldı onları garanti okurum,kitapları konu olarak birbirinden bağımsızdır ama bazen bi ana karakter diğer kitaplarda çok az yer edebiliyor ama çok çok az zaten sorun oluşturmuyor)

bu arada Orta Dünya kitapları için soru sormuş bi arkadaş bence önce Yüzüklerin Efendisi'ni okuyup sonra Silmarillion'a geçin çünkü Silmarillion bildiğin Orta Dünya Tarih atlasıdır bayabilir,sıkabilir :D ben ilk Yüzük üçlemesi,sonra Hobbit,sonra Hurin'in Çocukları,sonra Silmarillion sonra da kalanlar olarak okumuştum fena değildi tabi kişisel zevke kalmış herkes farklı :D (ohh çok yazmışım arkadaş yahu :D)

Dikkat!
-Türkçe imla kurallarına uyarak,ingilizce kelime kullanmadan mesajınızı yazınız.
-Yorum olarak teşekkürünüzü beyan edebilir veyahut seri hakkında ufak bir düşüncenizi yazarak seriyi izleyecek kişilerin fikir sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
-Kopyala yapıştır yorum,"hmm,ok,tşk,eyw tarzı etnik diller," küfür,hakaret,siyaset,reklam,spam içerikli yorum yapan hesaplar yasaklanır.
-Yasaklama ve yorum kontrol işlemi ise en az 10 yıldır içerik kontrol botlarımız ile yapılmaktadır,şark kurnazlığına başvurmayınız.

Yorum Alanı:

Not;

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Hesabın varsa, hesabınla yorumunu göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×  Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×  Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×  Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×  You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...